Droppi blog

Töltsd a szabadban a legszebb időszakát az évnek!

Töltsd a szabadban a legszebb időszakát az évnek

A tél a legtöbb embernek a bekuckózásról szól és arról, hogy bent a négy fal között töltik az ünnepeket és a karácsonyi időszakot. Nálunk a Droppinál a tél azzal is egyenlő, hogy sokat túrázunk és járjuk a főváros közeli erdőket kulacsainkkal és termoszainkkal karöltve. Minden hétvégére tervezünk valamit, ami kicsit kiszakít minket a hétköznapi sürgés-forgásból, kicsit kikapcsolja az agyunkat és segít elengedni a mindennapi problémákat.

Ebben a cikkben bemutatjuk nektek azokat a helyeket, ahova szívesen magunkkal visszük a kulcsokat és pár finom falatot, olyan helyeket, dombokat, hegyeket és kilátókat szedtünk össze, amik biztosan a te kedved is meghozzák egy kis kiruccanáshoz.

Sajnos a 2021-es év és talán a 2020-as sem feltétlen az utazásról szólt. Sok mindenről le kellett mondanunk, nem tudtunk repülni, nem tudtunk külföldre menni, ezért elkezdtük felfedezni Magyarországot.

Budapest környezetében is sok olyan látványosság és kirándulóhely van, ami eddig elkerülte a figyelmünket, de az utóbbi időben minden figyelmünk erre összpontosult.

Próbáltuk úgy összeválogatni ezeket a helyeket, hogy ne kelljen autóba ülni, listánk összes szereplője tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Ilyen például a Nagy-Kopasz hegy, a legmagasabb pont Budán és a Budai-hegységben is egyaránt. 559 méteres csúcsa egy széles, fákkal borított és körbekerített fennsíkra emlékeztet leginkább, melynek tetején a vitorlára emlékeztető Csergezán Pál-kilátóból nézhetünk körbe a környező vidéken és csodálhatjuk meg a téli tájat, nyáron a sok zöldet, tavasszal a virágos fákat, ősszel pedig a sárgába öltözött természetet. Itt mindig van valami új látnivaló.

Teli tura1

A másik nagy kedvencünk nem más, Spartacus-ösvény. A Dunakanyar legszebb tanösvénye egykor vadászösvény volt, de 2015-ben átadták a nagyérdeműnek, így az egyszerű kirándulók is élvezhetik már a természet szépségeit ezen az útvonalon. A hegy oldalában kanyargó szerpentinről néha-néha a szemünk elé kerül a varázslatos Dunai panoráma, amelyet utunk során élvezhetünk, séta közben. Az utat helyenként sziklatornyok szegélyezik. Még csak nagy szintkülönbségekre sem kell számítani, de legyünk éberek, az ösvény keskeny, libasorban javasolt haladni és a végére garantáltan el lehet fáradni, jól fog esni egy kis frissítő az eddig elcipelt termoszokból.

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg Dobogókőt. Azt mondják ennek a helynek ereje van és ha itt töltjük el az év első napjait, vagy a január elsejét magát, akkor különleges évre számíthatunk. Itt a remek alkalom, hogy a poharakba ne csak teát, hanem akár egy kis pezsgőt is töltsünk. Látogass el ide szilveszterkor és élvezd az elképesztő panorámát és kulacsból elfogyasztott pezsgő mellett.

Milyen italokat ajánlunk a túrázáshoz?

Droppi kulacsodban mindig elfér a víz, főleg, ha hosszú, egész napos kirándulásra készülsz. Ezek a kirándulások rendesen kimerítik a testet, ezért folyamatos folyadékpótlásra van szükségünk. Mivel tél van és hideg is, ezért javasoljuk, hogy a hőálló és hőtartó termékeinket töltsd fel forró teával és forró kakaóval, ha gyerekek is tartanak veled, így biztosan nem fogtok áthűlni. Mindenkinél legyen a táskában egy kulacs vagy termosz, mindenkinek jusson elengedő ital az út során.

Egyik téli kedvencünk a forró puncs is, amelynek alkoholmentes gyermekbarát változatát is el tudjátok készíteni a legkisebbek számára.

Készen álltok az évszázad gyalogtúrájára a legfinomabb italokkal a hátatokon? Mi igen, tarts velünk!


Droppi hotarto termekek blog


Droppi hotarto termekek blog1