Droppi blog

Fém szívószálakkal a környezetszennyezés ellen!

Fém szívószálakkal a környezetszennyezés ellen!

Őszintén szólva meglehetősen szkeptikusak voltunk a fém szívószálakkal kapcsolatban. Nem igazán láttuk sokan értelmét még az elején, amikor pár évvel ezelőtt kezdtek megjelenni.

Aztán eszünkbe jutott, hogy mennyire szeretünk a nyaraláson koktélozgatni, a kirándulásokon frissítőket inni és rájöttünk, hogy szívószál nélkül mindez elég trükkös lenne.

Ezért mi is úgy döntöttünk, hogy egy ilyen terméknek itt a helye a Droppi oldalán is. Praktikus kis hordozható tok jár hozzá, amiben könnyedén magaddal viheted, vagy a táskádba dobhatod.

Manapság már egyre kevesebb helyen használják, de néha még sajnos manapság is előfordul, hogy egy étteremben, vagy kávézóban műanyag szívószál kerül a kezünkbe.

Nem mindig könnyű visszautasítani egy szívószálat

Egyrészt elfelejtjük, hogy már nem túl etikus kérni vagy elfogadni, másrészt meg alapból sokszor nem is számítunk arra, hogy az adott ital mellé egy műanyag szívószál kerül majd a pohárba.

Amikor vizet kérünk egy étteremben soha nem jut eszünkbe, hogy azt mondjuk, “köszönöm, de nem kérek szívószálat”, vagy hogy “köszönöm, de van saját szívószálam”.

Az ha már beruházunk egyre és rajtunk áll a felelősség, hogy cipeljük is magunkkal már nagyban tudatosítja bennünk azt, hogy nemet mondjunk egy műanyag verziójára.

Persze sokszor vannak nyelvi akadályok.

Nem könnyű elmagyarázni, hogy nem akarsz szívószálat, ha nem beszéled a helyi nyelvet egy nyaraláson, pedig a szívószál szó az elsők között kéne szerepeljen az útiszótárunkban.

Otthon is tudsz ezzel spórolni

Sokan nem szívesen isznak a palackból vagy az üvegből, mert lehet, hogy poros pincében tárolták, vagy konténerben szállították és fennáll annak a veszélye is, hogy rágcsálók vagy rovarok tanyáztak a külsején.

Amikor a hely ahol vagyunk nem kínál újra felhasználható opciót, akkor mi tévők legyünk? Ha van nálunk egy szívószál, akkor nincs szükség műanyag pohárra. Ilyen egyszerű.

A tisztítása egyszerűbb, mint gondolnád

Amikor utazunk, különösen forró országokba, mindig jó ha van nálunk egy palack hideg víz. A Droppi erre megoldást nyújt, hiszen a hidegen tartó palackokkal pofon egyszerű cipelnünk az innivalót.

Pro tipp: Miután egy édes vagy szénsavas italhoz használod a fém szívószálat, egyszerűen igyál vele néhány kortyot a kulacsból. Így vissza tudod öblíteni egy zacskóba, vagy ha a természetben vagy akkor a földre is, addig amíg megfelelően ki nem mosod a mosószerrel és a mellékelt apró kefével. Ügyelj arra, hogy sose hagyd rendesen megszáradni, mindig legyen kiöblítve, vagy kimosva.

Minden italod jobb ízű lesz

Ugyan garantálni ezt nem tudjuk, kellemes meglepetésként tapasztaltuk, hogy minden italunk jobb ízű ezzel a kis fém csővel. Valójában a tanulmányok kimutatták, hogy attól függően miből készül egy bögre, termosz, vagy pohár, az anyagok hatással vannak az ízre. Például „az ételt lényegesen kellemesebbnek és jobb minőségűnek ítélték meg, ha nehezebb, fémes anyagú kanállal kóstolták, mint egy fémes kinézetű műanyag kanállal”.

El tudod képzelni ezek alapján mennyire lesz finom az italod egy jó minőségű szívószállal?!

Nem lesz egyszerű, de el kell kezdeni valahol…

Sok alternatívát találunk a szívószálak helyettesítésére manapság. Lehet az fémből, bambuszból, kukoricakeményítőből vagy fűszálból, mindenképp jobb a környezetnek, mint a műanyag.

Sok idő lesz mire a maradék, felraktározott árukészletből kifogyunk és az is amíg mindenkinek beidegződik az a mozdulat, hogy otthon eltegye, bekészítse, a táskájából elővegye a szívószálat, hogy a kis kefével tisztítsa azt, vagy, hogy ha nem is mindig csak néha, használja is azt.

A Droppinál mi mindenki segítségére szeretnénk lenni, ezért is tudod megrendelni tőlünk ezt a szuper kiegészítőt, tasakkal és tisztítókefével együtt.

Kövess minket Instagram és Facebook oldalunkon is!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:


Droppi hotarto termekek blog


Droppi hotarto termekek blog1